نجات آب کشاورزی

این وبلاگ با هدف افزایش آگاهی عمومی در زمینه حفاظت از منابع آب ساخته شد. امید به این که در این امر موفق باشیم. دوستان لطفا جز در مورد زعفران سوالات تخصصی نپرسید. چون اطلاعات کافی ندارم شرمنده تون میشم.

نجات آب کشاورزی

این وبلاگ با هدف افزایش آگاهی عمومی در زمینه حفاظت از منابع آب ساخته شد. امید به این که در این امر موفق باشیم. دوستان لطفا جز در مورد زعفران سوالات تخصصی نپرسید. چون اطلاعات کافی ندارم شرمنده تون میشم.

تغییر الگوی کشت تنها راه مبارزه با خشکسالی

کمبود منابع تولید سبب شده است که روشهای تخصیص بهینه منابع کمیاب بین فعالیتهای مختلف، روز به روز گسترش یابد. با توجه به نقش حیاتی بخش کشاورزی در اقتصاد ملی و اشتغالزایی و تأمین غذای جامعه، لازم است که از منابع و ابزارهای تولید در این بخش به بهترین نحو ممکن استفاده گردد تا ضمن کاهش در مصرف این منابع، سود‌آوری و رفاه کشاورزان نیز افزایش یابد. با توجه به اقلیم خشک و نیمه‌خشک ایران و کمبود منابع آبی در استان ، آب به عنوان یکی از عوامل محدود‌کننده تولید، نقش مهمی را در تعیین نوع فعالیتهای زراعی ایفا می‌کند.آسیب‌پذیری سفره‌های آب زیرزمینی در اثر برداشت بی‌رویه از منابع آبی، اتمام پتانسیل قابل توسعه بهره‌برداری از آب‌های زیرمینی برای مصارف کشاورزی و پایین بودن راندمان آبیاری لزوم اصلاح الگوی مصرف آب را ضروری می‌سازد.

تغییر الگوی کشت راهکار اساسی برای اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی است.الگوی کاشت به معنی سهم زیرکشت و نوع محصولات مختلف زراعی در یک منطقه می باشد و تصمیم به این که کدام محصول با استفاده از چه عوامل تولیدی، با چه روشی و به چه مقدار تولید گردد از برنامه های مهم آن می باشد. با تغییر الگوی کشت در استان از محصولاتی که به آب زیاد در طول دوره رشد خود نیازمند هستند مانند چغندرقند به سمت محصولات با مقاومت بالاتر نسبت به کم آبی و محصولاتی که سازگاری بیشتری با شرایط اقلیمی و منطقه ای استان دارند می توان گامی در جهت مدیریت صحیح مصرف آب و افزایش بهره وری در استان برداشت.تنظیم و اجرای الگوی کشت مناسب محصولات زراعی و باغی تحت تأثیر عواملی چون فاکتورهای طبیعی شامل ساختمان خاک، اقلیم و مقدار آب آبیاری در دسترسی، فاکتورهای اجتماعی شامل گروه های زارعان (خانواده ها، فرهنگ ها و...) و فاکتورهای اقتصادی مانند قیمت تمام شده محصول برای زارع، قابلیت عرضه در بازار، سطح تکنولوژی در اختیار، نیروی انسانی موجود، اعتبار و وضعیت صنعتی منطقه، حمل و نقل و دسترسی به اطلاعات قرار می گیرد.

 

یک الگوی مناسب کاشت باید به نحوی اجرا شود که نیازهای اولیه همه اعضاء جامعه برآورده شده و حقوق آنها از بهره وری اراضی، سرمایه کافی، فرصت های بازاریابی تأمین و تضمین شود زیرا هرگونه تغییر در الگوی کاشت می تواند کل نظام اجتماعی بخش کشاورزی را تحت تأثیر قرار دهد.


منبع : سایت نجات آب کشاورزی

آموزش کاشت گوجه فرنگی



  گوجه فرنگی یک نوع خوردنی و محصول کشاورزیست که از دسته سبزیجات می‌باشد. این گیاه، بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است که از این مناطق به دیگر نقاط جهان در چند قرن پیش منتقل شد. گوجه فرنگی سرشار از ویتامین سی است، برای اینکه گوجه فرنگی را در گلدان خود داشته باشید کافی است آن را نصف کرده تخم آن را در گلدان بریزید و روزی ۲ بار به آن آب دهید. گوجه فرنگی حاوی ویتامین‌های A,C و لیکوپن است. رنگ قرمز گوجه فرنگی از لیکوپن موجود در آن ناشی می‌شود. این ماده که آنتی اکسیدانت بسیار قوی‌ای محسوب می‌شود، دارای خاصیت ضد سرطان بوده و از ابتلا به سرطان‌های پروستات و سینه پیشگیری می‌کند. همچنین این ماده روند بالا رفتن سن را کاهش داده و رادیکال‌های آزادی را که به سلول‌ها آسیب می‌رسانند، از بین می‌برد. ویتامین C و A موجود در گوجه فرنگی برای مقابله با سرماخوردگی مفید است.

ادامه مطلب ...

پیام هفته

برای تهیه هر عدد نان 200 گرمی 280 لیتر آب مصرف می شود، معادل 40 دقیقه باز بودن کامل شیر آب!!!

معرفی کتاب (اسفند ماه 1390)


قیمت پشت جلد: 20000 ریال
 
مشخصات کتاب
  • تعداد صفحه: 80
  • نشر: بعثت (16 آذر، 1389)
  • شابک: 978-600-5116-05-2
  • قطع کتاب: رقعی
  • وزن: 300 گرم


اطلاعات کالا 

آب یکی از عناصر اصلی حیات است. شاید هیچ عنصر دیگری به قدر و اندازه آب، در ایجاد و استمرار زندگی، نقش و تمامیت نداشته باشد این اهمیت نه تنها مورد توجه و تاکید انسان‌ها بوده است بلکه رویکرد غالب ادیان و مذاهب بر این بوده است که در آداب و مراسم و ستایش‌ها به عنوان منشا و حیات از جایگاه والا و یکتایی برخوردار بوده است. ایرانیان نیز از گذشته ایام و از دوران کهن در جهان‌بینی و آفرینش خلقت انسان و جهان، نقش منحصر و ویژه‌ای برای آب قایل بوده‌اند. کتاب فوق به‌طور اجمال شیوه‌های آبیاری و آبرسانی در ایران باستان را گزارش کرده است.

معرفی مختصر کتاب: 
اگر نگاهی به تاریخ ایران از «عیلامیان تا پایان حکومت ساسانیان» بیفکنیم، در زمینه‌های علمی، هنری و فرهنگی با آثار و نمونه‌های متعددی از پیشرفت، روبه‌رو می‌شویم که دلیل بر توانایی‌های ایرانیان است. یکی از این توانایی‌ها آبیاری و آب‌رسانی برای کشاورزی و تامین آب شهرها و روستاها است. این موضوع از دو جهت قابل بررسی است. 1- آب و هوای گرم و خشک ایران و کم‌آبی و بروز خشک‌سالی مداوم. 2- روش‌ها و تاسیسات به کار گرفته‌شده در امر آبیاری و آب‌رسانی. نگارندة این کتاب به بررسی روش‌ها و تاسیسات به کار گرفته‌شده در آبیاری و آبرسانی ایران باستان پرداخته و مواردی همچون روش‌های آبیاری؛ آبیاری و آب‌رسانی در دورة هخامنشیان؛ و آب‌راه‌ها یا کانال‌های آبیاری را شرح داده است.